Az oldal használatával elfogadod az Adatvédelmi nyilatkozatot.
Kedves Látogató!

Tájékoztatunk, hogy a törvény értelmében a posztokat szerzői jogok védik.
Megosztani lehet, a MEGOSZTÁS gomb használatával, ezt szívesen vesszük.
A kivágást, kimásolást, átalakítást nem vesszük szívesen, ez az ENGEDÉLYÜNKHÖZ KÖTÖTT.
Köszönjük a megértést!
Az egypillanatmagadra.hu csapata

Hirdetés
Egy pillanat magadra
Egy pillanat játékra?
 Bejön?
 Kövess minket!


"Ha valakit elveszítettünk, akit szerettünk, a lélek azonosulással gyógyul. Egyszer csak észrevesszük, hogy bizonyos tulajdonságait, mozdulatait öntudatlanul is átvettük annak, akit nehéz elengedni. Valami apró gesztust, hangsúlyt vagy mindennapi szokást. Például úgy terítünk, úgy hajtjuk össze a szalvétát, ahogy az elhunyt édesanyánk tette. Valamit föltámasztunk abból, aki elment.

A pszichológia ma már tudja: akkor ér véget a gyász időszaka, az elengedés folyamata, amikor az ember azt veszi észre magán, hogy valamit pont úgy csinál, ahogy a számára fontos, általa elveszített személy annak idején, és ráeszmél arra, hogy egy darabkát belőle beépített az énjébe. Őt már nem kapja vissza, de valamit belőle mégis megőrizhet haláláig.

Így folyamatosan össze vagyunk kötve mindazokkal, akiket valaha szerettünk, mert a lelkünkben ott van az emlékük, és a viselkedésünkben néhány motívum, amiről tán magunk se tudunk, mert nem tudatosítottuk ezeket. De ha megfigyeljük, rájöhetünk, hogy mit támasztottunk fel azokból, akiket elveszítettünk és megsirattunk."

Dr. Bagdy Emőke


 

Kedvenceitek

Hirdetés
Keress erre:

Hirdetés
Adatvédelmi nyilatkozat
Elérhetőség: admin @ egypillanatmagadra.hu
© 2017,
Minden jog fentartva!